מתכון: עוגת שוקולד
עוגה נימוחה במרקם שוקולדי מושלם וציפוי עשיר
מצרכים:
3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי:
125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
לקישוט: סוכריות צבעוניות
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3. מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
5. אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6. מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
7. ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
8. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
9. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.
10. מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.
סדנאות שוקולד עד הבית
מגוון סדנאות שוקולד אצלכם בבית ובמשרד. סדנאות לימי גיבוש, משפחות, ימי הולדת ומסיבת רווקות
שנים של ניסיון
מה שלקוחות אומרים
בין לקוחותינו
מעוניינים ביום כיף בעבודה שלכם?
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם
מאמרים נוספים
מתכון למוס שוקולד מענג עם חלבה לבנונית
מתכון למוס מענג משוקולד וחלבה מוס מענג משוקולד מצמרר וחלבה לבנונית (לא חובה) ישנם כל כך הרבה מתכונים להכנת מוס, אך אני הכי אוהב את המתכון הזה, הוא כל כך
מתכון לשוקולטה
מתכון לשוקולטה מתכון למשקה שוקלוטה חושני במיוחד לשישי בערב (מומלץ אחרי שהילדים נרדמים… או בכל יום שבא לכם לפנק את עצמכם ככה סתם). אני משתדל בכל יום שישי גם כשאנחנו
מתכון לעוגיות פיצוץ
מתכון לעוגיות פיצוץ עוגיות פיצוץ מתפוצצות בפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות המתפוצצות שלי, אישתי התעוררה לריחות של מאפים (יום אחרי שהכנתי עוגיות פרמזן – מתכון ביום אחר) היא מיד זיהתה