סוגי גלידות
סוגי גלידות מסווגים לפי אחוז שומן החלב או לפי שיטת הייצור. שני הסוגים העיקריים הם גלידה רכה המכילה 15-10% שומן חלב וגלידה קשה המכילה לפחות 20%.
4 סוגי גלידות שכדאי להכיר
ישנם סוגים רבים ושונים של גלידות. יש גלידות קרירות ומרעננות כמו גלידות פירות, סורבה, או ג'לאטו על בסיס חלב. יש גם גלידות דקדנטיות ועשירות כמו פאדג' בראוניז, בצק עוגיות שוקולד צ'יפס או פולי וניל.
גלידה מסורתית במשקל: אחד מסוגי הגלידה הפופולריים ביותר. גלידות מסורתיות נמכרות לרוב בחצי ליטר או בגלידריות שמגישים אותם עם ופל או בכוס או בקערה.
גלידות פרווה: הפופולריות של גלידות פרווה עלתה בשנים האחרונות. טעמי גלידות הפרווה מטעימות לכל מי שמעוניין בקינוח גלידה שאינו על בסיס חלב וגם עבור מי שמחפש קינוחים מתוקים המותאמים גם לטבעוניים וגלידות ללא לקטוז וכולסטרול שמתאימות גם לאנשים עם אלרגיות לחלב.
גלידות פירות: מיוצרים עם מחית פירות טריים ומיץ. הם כוללים טעמים כמו תפוז פטל, לימונדה תותים ולימון מנגו מנדרינה.
סורבטים: מיוצרים מפירות שסחטו יבשים מהמיץ שלהם. בדרך כלל יש להם תכולת שומן נמוכה יותר מאשר סוגי גלידה אחרים בגלל היעדר מוצרי חלב בפנים
הסוג הראשון של הגלידה הוא שרבט, שהוא מיץ פירות קפוא המכיל בדרך כלל מוצרי חלב.
הסוג השני הוא סורבה, שעשוי ממים, מיצי פירות או סירופ וסוכר.
הסוג השלישי הוא ג'לאטו שהוא למעשה בדיוק כמו שרבט, אבל בדרך כלל יש פחות אוויר מוקצף לתוכו.
ישנם שני סוגים עיקריים של גלידות: אלו שהן מוצקות בטמפרטורת החדר וכאלה שהן מוצקות למחצה. הסוג הראשון בדרך כלל מחורר ובעל תכולת שומן חמאה גבוהה יותר, הסוג השני נוצר בדרך כלל על ידי ערבוב ועשוי להכיל יותר אוויר.
סוגי גלידות קשות וקרמיות עם מרקם פריך שנוגסים בו, כוללים בדרך כלל ביצים, סוכר ונתחי בצק עוגיות או פינוקים מתוקים אחרים. ההבדל העיקרי בין גלידה קשה לג'לטו הוא שאריזה קשה דורשת רמות גבוהות יותר של שומן ליציבות.
- גלידה העשויה עם חלב ושמנת, שבדרך כלל יש לה אחוזי שומן גבוהים יותר.
- סורבה, שמכינים עם מים וסוכר ולא שמנת. ישנם פרוזן יוגורטים המכילים כמות מסוימת של חלב או שמנת וכן את תרבות היוגורט.
- שרבטים הדומים לסורבה אך מכילים פחות סוכר.
הכירו את הגלידות הממכרות של שוקולוקו
ישנם סוגים רבים ושונים של גלידות. לחלקם יש שוקולד, באחרים יש פירות, ולחלקם יש רק וניל. סוגי הגלידות הפופולריים ביותר הם ג'לאטו, סורבה וגלידה צרפתית. המשותף לכולם הוא שכולם עשויים עם חלב.
גלידה קשה היא פשוט מים קפואים וסוכר עם חומרי טעם וריח כמו וניל, שוקולד וכו'. הגבישים הגדולים מקלים על הגלידה והאכילה היישר מהמיכל.
לגלידה רכה יש בסיס רפרפת עשוי ביצים, חלב או שמנת וסוכר. זה הופך אותו לרך יותר אך קשה יותר לגרוף אותו בגלל היעדר גבישים בו. ג'לאטו, לעומת זאת, מיוצר על ידי חציבת מרכיבים טבעיים כמו ביצים, חלב או שמנת, סוכר, טעמי פירות כמו תותים וכו' ליצירת מרקם חלק שניתן להגיש בטמפרטורת החדר.
ג'לאטו: הבסיס לסוג זה של גלידה עשוי מחלב מלא, קצפת כבדה, חלמונים וסוכר; ג'לטו מכיל פחות אוויר מאשר סוגים אחרים של גלידות ולכן טעמו דחוס יותר, עשיר יותר ושמנת יותר מאשר סוגים אחרים
סוגי גלידות והטעמים הממכרים
ישנם סוגים רבים ושונים של טעמי הגלידה הנפוצים ביותר וכולם סופר טעימים. הנה רק כמה:
- וניל: וניל הוא הטעם הפופולרי ביותר של גלידה בעולם. זה כל כך קלאסי שכמעט קשה למצוא משהו אחר בחנות גלידה.
- שוקולד: שוקולד הוא בחירה קלה לאנשים שרוצים משהו עם קצת יותר עושר ועומק בטעם הגלידה שלהם.
- תות שדה: תות נחשב לרוב לאחד הטעמים הקלאסיים ביותר, ומסיבה טובה – זה טעים!
- מנטה: מנטה הוא אחד מאותם טעמים שיכולים להיות ממש מרעננים כשחושקים במשהו קר ביום חם.
קינוחי גלידה שעשויים ממוצרי חלב, כמו שמנת וסוכר.
פרוזן יוגורט: קינוח קפוא עשוי מיוגורט ולעיתים קרובות טעמי פירות.
שרברט: קינוח קר שעשוי ממיצי פירות או שרבט (סוג של ממתק).
הידעתם? הגלידה היא למעשה קינוח קפוא שעשוי בדרך כלל ממוצרי חלב, כגון שמנת, חלב, סוכר וטעמים מגוונים. שני הסוגים העיקריים של גלידה: גלידה קשה, גלידה רכה. ההבדל ביניהם הוא שגלידות קשות צריכות להיות מאוחסנות במקפיא, ואילו רכות לא. הטעמים הנפוצים ביותר הם וניל ושוקולד.
אולי יעניין אתכם גם: קינוחים קפואים